Laserskärning

Laserskärning

lasercut.jpg

Vi har stor erfarenhet i att behovsanalysera, processutveckla och i följd konstruera kundanpassade laserskärsystem till våra kunder. 

Ofta gör dock en standardlösning jobbet och för att täcka dom behoven är vi numera exklusiva leverantörer för Bodor's kostnadseffektiva laserskärningsmaskiner.

Vid laserskärning används en fokuserad laserstråle för att förånga material i ett mycket litet och väldefinierat område. Denna process möjliggör tunna skärsnitt som har en bredd från 0,05-0,5 mm. Beroende på vilket material som ska skäras väljs en passande laserkälla - i de allra flesta fall den moderna fiberlasern men ibland även CO2 eller ND:YAG beroende på applikationen.         

Metall-, plast och träbearbetning är exempel på industriell tillämpning av laserskärning för att öka både produktivitet och kvalitet genom högre produktionstakt och kortare omställningstider.

Applikationer

Fordonsindustri, Komplexa former, Behov av fina kanter, Plåtskärning, Rörskärning, Medicinsk tillverkningsindustri.                   - För att öka materialutnyttjandet genom nestlade materialutskärningar och tunna snitt.

Material

Stål, Rostfritt stål, Aluminium, Koppar, Polymerisatblandning, Trä, Plast, Kläder/textil, Metaller, Legeringar, Ickemetaller...


Ovan: Introduktionsvideo för vår leverantör av laserskärmaskiner - Bodor. 


Praktiskt taget obegränsad utformning av skärbanor

Till skillnad från mekaniska skärverktyg, som exempelvis knivar och sågar, kan laser utföra tredimensionella skärningar. Preco kan utföra upp till femdimensionella skärbanor med hjälp av SurfCamsoftware.Fördelar med laserskärning.

  • Bra för tillverkning av delar med små toleranser, särskilt med flexibla material, eftersom laserstrålen inte medför något tryck på materialet och materialet håller sin ursprungsform under bearbetningen.
  • Kan skära mycket hårda material eller slipmedel utan svårighet då bearbetningen inte nöter på verktygen som vid mekanisk skärning.
  • Uppnår mycket bra kantskärpa utan behov av sekundär berabetning.
  • Kan bearbeta klibbiga material som annars skulle sätta igen ett skärblad.
  • Skär med hög hastighet och kan vara snabbare än vattenskärning eller plasmaskärning.
  • Laserskärning är en kostnadseffektiv metod med låga driftskostnader och hög flexibilitet.

Vi har stor kunskap om laserskärning och kan guida dig i utvecklandet av skärmönster och valet av lämplig laser för din applikation. För mer information om våra laserskärsystem, kontakta LMI.

Titta på demofilmer över olika laserskärningsapplikationer

Kontakta Tim Smith

Vill du ha mer information? Lämna din e-post eller ditt telefonnummer så kontaktar vi dig. Alternativt så når du oss på tel 0281-307 14 eller e-post tim@lmiab.se