Vi presenterar HSG TPS: laserskärmaskin 

HSG TPS är en professionell laserskärmaskin designad specifikt för skärning i rörprofiler. TPS har etablerat sig som en ledande lösning inom sitt område tack vare sin höga acceleration, rörelsehastighet samt precision. Den är idealisk för industrier som kräver exakta och effektiva skärprocesser för olika typer av rörprofiler. 

Vad är en rörskärmaskin? 

En rörskärmaskin är en specialiserad typ av laserskärmaskin som används för att skära och bearbeta olika former och storlekar av rör. Dessa maskiner är kritiska inom industrier som bygg- och anläggning, bilindustri och tillverkningsindustrin där precisionsskärning av metallrör är avgörande. Rörskärmaskiner kan hantera olika material och profiler, inklusive runda, rektangulära och andra specialformer. 

Funktioner och fördelar 

HSG TPS är utrustad med flera avancerade funktioner som förbättrar både prestanda och användarvänlighet: 
  • Fasskärning upp till 45°: För att optimera passform och underlätta svetsning. 
  • Intelligent pneumatisk chuck: Med digital feedback som larmar om chucken inte klämmer profilen riktigt och justerar automatiskt trycket över profilen. 
  • Autofokus och automatisk höjdhållning: För precisionsskärning och enkel hantering. 
  • Parameterbibliotek och nestningsfunktion: För att optimera skärprocessen och minimera materialspill. 
  • Ljusridåer: För säkerhet under drift. 
  • Automation för laddning och lossning: Tillgänglig som tillval för ökad effektivitet. 
HSG TPS lasermaskin är CE-godkänd och erbjuder en flexibel och effektiv lösning för alla typer av rörskärningsbehov, med stöd för både manuell och automatisk hantering av rörlängder upp till 7,2 meter vid manuell drift och 6,5 meter vid automatisk laddning. Maskinen finns tillgänglig i effektnivåer från 3kW till 6kW, vilket gör den lämplig för en rad olika tillämpningar och industriella krav.